Lista alergenilor alimentari

Alergenii din alimente se incadreaza conform Directivei CE 2000-13, in urmatoarele grupe:

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate.
2. Crustacee si produse derivate.
3. Oua si produse derivate.
4. Peste si produse derivate.
5. Arahide si produse derivate.
6. Soia si produse derivate.
7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza).
8. Fructe cu coaja (migdale, alune de padure, nuci, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia si nuci de Queensland) si produse derivate.
9. Telina si produse derivate.
10. Mustar si produse derivate.
11. Seminte de susan si produse derivate.
12. Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru.
13. Lupin si produse derivate.
14. Moluste si produse derivate.