ITALIA
Pasta, pasta, pasta! Trofie este principalul tip de paste pe care italienii il asociaza sosului
pesto. Incearca traditia italiana in adevaratul sens al cuvantului, intr-o combinatie delicata de paste, busuioc si creveti deliciosi.
Ingrediente: paste Trofie, creveti, busuioc, ulei masline, parmezan, muguri de pin
Paste (400 g)
ITALIA
Fettuccine, branza, piper. Unul dintre renumitele preparate italiene – cu Parmezan si
Pecorino Romano – gustos si usor, echilibrat cu maiestrie pentru o experienta culinara specifica frumoasei Toscana.
Ingrediente: paste Fettuccine, ulei aromatizat, unt, Pecorino Romano, parmezan, piper fresh
Paste (400 g)
GRECIA
Versiunea greceasca a lasagnei este la fel de delicioasa pe cat este de reconfortanta.
Asamblata cu sos de rosii din plin, carne de vita, paste penne, condimente subtile si completata cu un sos alb mai usor decat iti poti doar imagina, Pastisio va intra cel mai probabil in topul preferintelor tale culinare!
Ingrediente: penne, ragu de vita, feta, parmezan, sos de rosii
Paste (400 g)
ITALIA
Arome delicioase de legume bine coapte, presarate cu darnicie si savoare peste o
portie de linguine italiene cu Parmezan. Ma che sapori freschi!
Ingrediente: paste Linguine, usturoi, ulei de masline, zuchini, ardei gras, rosii cherry, busuioc
Paste (400 g)
ITALIA
Paste si fructe de mare delicioase. Resposabilii nu pot fi decat italienii!
Asa incat am mixat fructe de mare din calda Mediterana cu celebrele spaghete si busuioc, pentru un rezultat fabulos.
Ingrediente: midii, vongole, creveti, calamar, spaghete, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline
Preparat din fructe de mare (400 g)
ITALIA
Tocanita toscana de fructe de mare imbina calamar gatit indelung pentru a obtine o
fragezime inalta cu midii si creveti, sepie si langustina imbaiate in sos de vin. Aromatizata cu rosii, salvie, ulei de masline, mult usturoi si lamaie racoritoare. Pentru o masa copioasa, Cacciucco se poate servit cu paine prajita, fiind un preparat favorit al regiunii toscane.
Ingrediente: calamar, sepie, langustina, midii, creveti, file de peste, vin, rosii, usturoi, salvie, ulei de masline, lamaie
Preparat din fructe de mare ( 600 g)
BELGIA
Mancarea nationala a Belgiei, gatita la abur si imbelsugata cu legume si verdeata din plin.
Servita cu felii de bagheta pentru un festin copios din inima Bruxelles-ului.
Ingrediente: midii, sos rosu, ardei iute, ardei gras, ceapa, vin, patrunjel, oregano
Preparat din fructe de mare ( 450 g)
BRAZILIA
Sou brasileira! Preparat traditional brazilian pe baza de creveti scufundati intr-un sos
delicios de usturoi, lamaie, verdeturi si lapte de cocos. Ai ai ai!!
Ingrediente: creveti, ceapa, usturoi, ardei, lapte cocos, lamaie, coriandru
Preparat din fructe de mare ( 400 g)
SPANIA
Tentacule de caracatita presarate cu sare de mare si rumenite pe gratar.
Usoare, delicioase si pline de nutrienti, spectacol culinar gata sa iti uimeasca simturile.
Ingrediente: caracatita, sare, foi dafin, usturoi, lamaie, ulei de masline
Preparat din fructe de mare (350 g)
SPANIA
Creveti incinsi dupa reteta Spaniei, cu pepperoncini si cu ulei de masline fierbinte,
iar apoi aromatizati cu usturoi si un dram de patrunjel.
Ingrediente: creveti, ulei de masline, usturoi, pepperoncini, patrunjel, bagheta.
Preparat din fructe de mare (250 g)
PORTUGALIA
Imaginea tarmurilor scaldate de ape calde si atmosfera mereu deschisa si prietenoasa
a Portugaliei, toate aduse impreuna cu acest platou pentru o masa copioasa in 4. Fructe de mare rare, adunate pe un suport generos, ideal a fi impartite cu cei dragi.
Ingrediente: langustina, crab albastru, creveti Black Tiger, creveti, midii, ulei de masline, sos dulce – picant, pesmet panko, ou, patrujel, usturoi, lamaie, taietei de cartof
Preparat din fructe de mare (1,8 kg)
ROMANIA
Crap dulce, mustacios, preparat utilizand o reteta traditionala din Delta Dunarii.
Imbina savoarea carnii de peste cu selectia de condimente iuti pentru o experienta culinara desavarsita. Servit cu cateva linguri zdravene de mamaliguta proaspata.
Ingrediente: crap romanesc, ardei, rosii, ceapa, ardei iute, verdeata, malai.
Preparat din peste ( 400 g)
CROATIA
Reteta traditional croata de pastrav la gratar, condimentat cu un mix savuros de ierburi
si asezonat din plin cu felii de lime. Deliciu usor si revigorant gatit cu maiestrie si multa atentie.
Ingrediente: pastrav, lime, ghimbir, coriandru, ulei de masline, chili
Preparat din peste ( 350 g)
MEXIC
Meniul nostru nu putea rata un taco cu carne de peste! Sanatos, condimentat, indesat cu
legume si sos. Varianta incitanta de a adauga pestele in selectia ta de preparate de zi cu zi.
Ingrediente: file de scorpie de mare, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, rosie, sos de peste, ulei de susan, coriandru, chimion, tortilla
Preparat cu carne de peste (400 g)
FRANTA
Esti pregatit pentru festin? Muschi de vita cum nu ai mai mancat de prea mult timp. Bine
imbibat in sos de unt aromatizat cu coniac, emanand mirosuri imbietoare carora nu le vei putea rezista. Fin si plin de savoare, fii gata sa il devorezi tentat sa te lingi pe degete!
Ingrediente: muschi de vita, coniac, unt, ierburi aromatizate
Preparat din carne de vita ( 300 g)
ARGENTINA
Milanesa a la Napolitana este preparatul special din muschi de vita care suprinzator
si contrar numelui sau nu are nicio legatura cu Italia sau cu orasele Napoli si Milano.
Originar din Buenos Aires, a fost inventat in anii ‘40 intr-un restaurant numit “Napoli” si se evidentiaza prin combinatia specific sud americana de vita trasa in pesmet, inabusita cu sunca, sos de rosii si perfect finalizata cu mozzarella topita! Festin veritabil asezonat cu o portie serioasa de cartofi prajiti.
Ingrediente: muschi de vita, pesmet, mozzarella, bacon, sos de rosii
Preparat din carne de vita (400 g)
CUBA
Gustul Cubei. Nu putea veni altfel decat intr-un amestec de savori si arome ale preparatului
ce imbina carnea de vita cu senzatii contrastante de masline, stafide, capere si belsug de legume. Mixate divin, pentru a te convinge sa revii curand in vizita la aceasta destinatie culinara.
Ingrediente: carne vita tocata, masline, ardei gras, ceapa, cartofi, stafide, capere
Preparat din carne de vita ( 400 g)
SUA
Insuportabil de gustos, un rasfat pe care fiecare dintre noi ar trebui sa ni-l permitem
o data in viata, sau de cateva ori, sau adesea… Reteta americana, autentica de cheeseburger numai bun de devorat cap – coada.
Ingrediente: carne de vita tocata, branza Ceddar, condimente, mix de salata, rosii, ceapa, bacon crispy, sos barbeque, chifla pufoasa
Preparat din carne de vita ( 350 g)
CHINA
Renumita reteta chinezeasca, plina de gust si arome de legume. Sfaraind pe plita incinsa si
stropita cu ulei de susan, finalizata cu o atingere de ghimbir proaspat.
Ingrediente: muschi de vita, ghimbir, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, telina apio, morcov, usturoi, sos soia, otet de orez, ulei de susan
Preparat din carne de vita (400 g)
ROMANIA
Cine poate refuza cel mai mic preparat traditional romanesc? Mititei autentici, numai
bine condimentati, ce-ti incanta gustul si mirosul. Din cand in cand e necesar sa te rasfeti cu micii nostri proaspat scosi de pe gratar, rumeniti si inca fumegand.
Ingrediente: carne de porc si vita tocate, usturoi, mustar
Preparat din carne de porc si vita ( 80 g)
UNGARIA
Celebrul gulas unguresc. Cu multa pulpa de vita, zdravan condimentat cu paprika si
echilibrat cu chimen.
Ingrediente: pulpa de vita, ardei capia, ceapa, cartofi, pasta de rosii, vin, chimen, boia de ardei iute, patrunjel verde
Preparat din carne de vita (400 g)
GRECIA
Nu mai e nevoie sa ajungi in Grecia pentru a savura delicioasele bucatele de cotlet de
berbecut marinate in sos cu ierburi fine dupa reteta traditional mediteraneeana. Condimentate cu sare și piper proaspat macinat si definitivate cu o stoarcere de lamaie si oregano presarat. Pur și simplu delicioase!
Ingrediente: cotlete de berbecut, ierburi aromatizate fresh, ardei iute, lamaie
Preparat din carne de oaie ( 300 g)
MEXIC
Reteta mexicana de pulpa de porc este greu de invins. Carnea suculenta, cu margini usor
crocante, marinata in suc de citrice, gatita in sos de legume si servita in foi de tortilia promite sa dea dependenta.
Ingrediente: pulpa de porc, portocala, lime, ardei iute, coriandru, chimen, soia, ceapa verde, tortilia
Preparat din carne de porc ( 400 g)
CHINA
Coaste de porc care pur si simplu se topesc in gura, preparate dupa o reteta traditional
chinezeasca cu sos dulce acrisor, citric, pentru dezmat culinar.
Ingrediente: coaste de porc, portocala, sos de soia, usturoi
Preparat din carne de porc ( 400 g)
SUA
Un preparat atat de simplu si totusi atat de imbietor. Pe care il poti alege dupa preferinta
proprie: piept de curcan, aripioare de pui sau ceafa de porc. Gatit la gratar pana sfaraie fumegand, pentru a obtine textura perfecta si aroma din plin. De neinlocuit!
Servit alaturat unei garnituri imbietoare de cartofi proaspat scosi din cuptor.
Ingrediente: ceafa de porc / piept de curcan / aripioare de pui, condimente
Preparat din carne de porc / curcan / pui (220 g)
IRLANDA
Tocana populara irlandeza de miel este gatita dupa o reteta de la începutul secolului
al 19-lea. Gatita la foc mic, pe parcursul catorva ore bune, carnea de miel se fragezeste si aduce o savoare incredibila preparatului cu care Irlanda se mandreste cel mai tare.
Ingrediente: carne de miel, morcov, praz, varza, patrunjel radacina, sos de rosii
Preparat din carne de oaie ( 350 g)
CEHIA
Rata aburinda din cuptor, gatita dupa reteta originara din Cehia.
O varianta fina, extrem de gustoasa si hranitoare de preparat, ideal asezonata cu o portie zdravana de varza rosie sote.
Ingrediente: pulpa de rata, anason stelat, varza rosie, ceapa, marar
Preparat din carne de rata (170 g carne / 150 g garnitura )
CEHIA
Tocmai veti alege cel mai fraged curcan servit vreodata! Bine invelit in sosul de mustar
si miere, carnea se gateste lent, cu rabdare si mai ales cu pofta pentru o reteta perfect echilibrata.
Preparatul nu include garnitura.
Ingrediente: piept de curcan, mustar, ulei de masline, rozmarin, miere, usturoi, vin
Produs din carne de curcan (300g)
MEXIC
Arome de legume BIO, rumenite si prinse intr-un strat copios de branza mozzarella si piept
de pui si apoi imbratisate de feliile de tortilla frageda. Delicioasa quesadilla, plina de nutrienti, vitamine si culoare, cu ingrediente din surse pur ecologice.
Ingrediente: piept de pui, mozzarella, avocado, fasole rosie, ardei, ceapa verde, porumb, tortilla, condimente.
Preparat integral BIO cu carne de pui (400 g)
MEXIC
Gratar de pui condimentat in stil Mexican si asezat traditional in tortilla.
Condimente cu savoare, legume proaspete si multa culoare, intr-un preparat ce iti va starni simturile.
Ingrediente: pulpa de pui, ardei tricolor, ceapa rosie, rosii, ulei de masline, chili, coriandru, chimen, boia afumata de ardei, tortilla.
Preparat cu carne de pui (400 g)
REPUBLICA MOLDOVA
Puisor dezmierdat in sos de usturoi si unt. Fript bine si rumenit
pe toate partile, apoi scaldat in sosul bogat si aromatizat cu ierburi proaspete. Asezat pe un strat proaspat si racoritor de dovlecei si adus pe masa dupa reteta moldoveneasca cu traditie.
Ingrediente: pui, usturoi, patrunjel, dovlecel, marar, rozmarin, cimbrisor, unt, tortilla
Preparat din carne de pui (550 g)
ROMANIA
Mamaliga cu branza dusa la un alt nivel – unul ardelenesc. Incearca deliciul inchis in ghemul
galben, gratinat, imbuibat cu branza ciobaneasca transilvaneana, intocmai cum este el preparat in preajma Sibiului, la stana.
Ingrediente: malai, branza de burduf, branza de oaie maturata, afumatura, ou
Preparat din branza si afumatura ( 300 g)
ISRAEL
Unul dintre cele mai indragite preparate israeliene. Pretabila pentru orice moment al
zilei, cu un gust revigorant, Shakshuka transforma gustul de ou intr-o savoare complet inedita. Ouale se poseaza in sos de rosii parfumat si condimentat cu verdeturi si usturoi, iar branza Feta completeaza reteta si confera arome discrete si hranitoare.
Ingrediente: oua, branza Feta, rosii, usturoi, ardei capia, ceapa, ulei de susan, chimen, boia de ardei, coriandru
Preparat pe baza de ou, branza si legume (350 g)
ITALIA
Un risotto perfect echilibrat de branzeturile dure imblanzite in vin alb si inmiresmate cu
verdeturi mediteraneene. Amintiri de vacanta savuroasa.
Ingrediente: orez Arborio, sofran, parmezan, branza Gruyere, vin alb, busuioc, foi de dafin, ulei de masline, paine prajita.
Preparat pe baza de branzeturi si orez (350 g)