Destinatia zilei
28 ale lunii - elvetia
ELVETIA – Meniu
49 - RON

KAPPELER MILCHSUPPE – Supa (350 g)

OFENGUCK – Produs din carne de porc (400 g)

Curiozitati culinare:

Recunoscuti in intreaga lume pentru finetea ciocolatei pe care o produc, elvetienii sunt si cei mai mari consumatori la nivel mondial ai acestui produs, cu aproximativ 11 kilograme de ciocolata consumata anual per persoana. Duuulce!

Mai mult
28 ale lunii - elvetia
KAPPELER MILCHSUPPE
19 - RON

Supa (350 g)

O asociere rar intalnita, insa atat de gustoasa. O supa din lactate si soiuri alese de ceapa.

Fa-ti curaj si testeaza o supa elvetiana atipica, care are mari sanse sa te faca sa reconsideri combinatiile de ingrediente din bucataria ta.

Ingrediente: lapte, unt, ceapa, praz, branza dura, cepsoare, chimen, usturoi, verdeata, bagheta

Mai mult
28 ale lunii - elvetia
OFENGUCK
34 - RON

Produs din carne de porc (400g)

Probabil stiti deja ca Elvetia profita de relieful ce o caracterizeaza pentru a produce unele

dintre cele mai pure si gustoase lactate. Asa ca acestea sunt un ingredient semnificativ in bucataria traditionala elvetiana. Iar Ofenguck nu se abate de la regula. O combinatie savuroasa de cartofi cu ou si bacon, scaldata pana la inchegare in lapte, unt si cascaval elvetian.

Ingrediente: cartofi, ou, bacon, lapte, unt, cascaval, nucsoara

Mai mult
29 ale lunii - cehia
CEHIA – Meniu
49 - RON

CESNECKA – Ciorba (350 g)

SMAZENY SYR – Produs pe baza de branza (450 g)

Curiozitati culinare:

Sunca de Praga! In secolul trecut, orice restaurant care se respecta includea in meniul sau renumita sunca de Praga. Fara acest sortiment, localul nu putea fi considerat unul de clasa.

Mai mult
29 ale lunii - cehia
CESNECKA
19 - RON

Ciorba (350 g)

Cehia ne invita la ciorba de vita cu muuult usturoi parfumat. Nu lipsesc din compozitie

branza, cartoful si condimentele, pentru a obtine o ciorba delicioasa!

Ingrediente: cartofi, carne de vita, usturoi, branza, chimen, maghiran, crutoane de paine

Mai mult
29 ale lunii - cehia
SMAZENY SYR
34 - RON

Produs pe baza de branza (450 g)

Branza Gruyere gratinata usor si topita in cuptor, specific retetei Cehiei, imperecheata

cu o portie copioasa de cartofi unsi cu unt si suc de lamaie la cuptor si mix de salata.

Ingrediente: branza Gruyere, pesmet Panko, unt, cartofi, sos chili, ceapa caramelizata, lamaie, mix de salata.

Mai mult
30 ale lunii - brazilia
BRAZILIA – Meniu
49 - RON

CABECA DE GALO – Ciorba (300 g)

FEIJOADA – Produs din carne de porc (400 g)

Curiozitati culinare:

Preparatul zilei, Feijoada, este mancarea emblema nationala a Braziliei si totodata a orasului Rio de Janeiro. Dar ce este acest preparat? O tocanita ce abunda in fasole neagra si carne de porc amestecata cu carnat Chorizo. Nu putea asadar lipsi din meniul nostru brazilian!

Mai mult
30 ale lunii - brazilia
CABECA DE GALO
19 - RON

Ciorba (350 g)

Ciorba de pui specific braziliana. Nu ii puteau lipsi oul si condimentele pentru a aduce pe

masa  o compozitie de ciorba care te va uimi in mod cert.

Ingrediente: pui grill, ardei gras, ceapa, rosii, ardei iute, ou, coriandru

Mai mult
30 ale lunii - brazilia
FEIJOADA
34 - RON

Produs din carne de porc (400g)

Preparatul national brazilian este unul plin de savoare, cum altfel?

Tocanita din carne de porc cu Chorizo are ca baza fasolea neagra si sunteti extrem de aproape de un deliciu grozav!

Ingrediente: coaste de porc, fasole neagra, bacon, carnat Chorizo, pulpa de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, masline negre

Mai mult
31 ale lunii - republica moldova
REPUBLICA MOLDOVA – Meniu
49 - RON

SOLEANCA – Ciorba (350 g)

BERBECUT IN CRUSTA DE ALUAT – Preparat din carne de oaie (450 g)

Curiozitati culinare:

Pozitionata la confluenta culturilor culinare, Moldova a adunat si dezvoltat retete imbogatite de savoarea solurilor sale roditoare, transformand astfel specificul sau intr-unul mult diferit de cel traditional roman.

Mai mult
31 ale lunii - republica moldova
SOLEANCA
19 - RON

Ciorba (350 g)

Cine nu a gustat inca Soleanca, rau a facut! Aromele nebanuite si gustul usor de masline,

sunt atuurile acestui preparat moldovenesc.

Ingrediente: carne de porc cu os, kaiser, carnati afumati, salam, morcov, ceapa, masline, lamaie, suc de rosii, smantana

Mai mult
31 ale lunii - republica moldova
BERBECUT IN CRUSTA DE ALUAT
34 - RON

Preparat din carne de oaie (450g)

Republica Moldova pastreaza inca secrete culinare de mult apuse. Iar cotletele de

berbecut meritau o crusta aurita. Invelite bine in aluat de casa. Iar asta doar pentru a iti completa meniul de mancare de vacanta care iti da chef de noi si noi destinatii. Preparat servit cu cartofi inabusiti cu usturoi.

Ingrediente: cotlet de berbecut, cartofi, ceapa rosie, vin rosu, cimbru, ou, faina, unt, salvie

Mai mult
1 ale lunii - armenia
ARMENIA-Meniu
49 - RON

SPAS – Supa (300 g)

MANTI – Produs din carne de vita ( 300 g)

Curiozitati culinare:

Este imposibil de identificat anul in care armenii au initiat ritualul inchinarii paharului de bautura in cinstea cuiva, insa exista anumite indicii arheologice. Se stie de exemplu faptul ca oamenii consumau vin in Armenia inca din anul 4.000 inaintea erei noastre, datorita descoperirii celei mai vechi crame din lume, in complexul Pestera Areni. Asadar este probabil ca ritualul armean de a cinsti un pahar de alcool sa fie chiar mai vechi decat momentul la care s-a inventat roata!

Mai mult
1 ale lunii - armenia
SPAS
19 - RON

Supa (300 g)

Supa traditionala armeneasca, pe baza de iaurt, orz si menta.

Delicatesa rece, cu arome fine de macese, nuci si legume, care te va purta intr-o experienta exotica si hranitoare

Ingrediente: iaurt, menta, orz, nuci, macese, ou, ceapa, supa de legume

Mai mult
1 ale lunii - armenia
MANTI
34 - RON

Produs din carne de vita ( 300 g)

Traditionalele galuste armenesti umplute cu carne de vita si legume  si aruncate  in sos

 de iaurt cu usturoi. O specialitate care nu trebuie ratata pentru ca va completa in mod cert gama ta de preferinte culinare!

Ingrediente: carne de vita, ceapa, sumac, faina, ou, iaurt, usturoi

Mai mult
2 ale lunii - GRECIA
GRECIA-Meniu
49 - RON

FASOLADA – Ciorba (350 g)

MOUSSAKA – Preparat din carne de oaie (400 g)

Curiozitati culinare:

Aproape orice preparat culinar traditional grecesc contine lamaie sau rosii, dar niciunul nu le contine pe amandoua. Se aplica in cazul carnii, legumelor si a tuturor mancarurilor de tip “ladera”, adica preparatelor ce includ ulei in compozitie.

Mai mult
2 ale lunii - GRECIA
FASOLADA
19 - RON

Ciorba (350 g)

Nimic nu se compara cu o ciorba autentic greceasca de fasole, rustica si plina de savoare mediteraneeana.

Sanatoasa, satioasa, simpla si reconfortanta, Fasolada este una dintre ciorbele preferate pe malul grecesc al marii.

Ingrediente: fasole uscata, rosii, morcov, ceapa, suc de rosii, telina

Mai mult
2 ale lunii - GRECIA
MOUSSAKA
34 - RON

Preparat din carne de oaie (400 g)

Unul dintre emblematicele preparate pur grecesti – straturi divine din carne de oaie si vinete acoperite din plin cu sos alb, ce

devine crocant si auriu pe masura ce se coace in cuptorul fierbinte.

Ingrediente: carne de oaie, ceapa, sos  de rosii, mozzarela, sos alb, vinete

Mai mult
3 ale lunii - franta
FRANTA-Meniu
49 - RON

SOUPE A L’OIGNON – Supa crema (350 g)

CÔTELETTES DE PORC À L’OIGNON – Preparat din carne de porc ( 400 g)

Curiozitati culinare:

Cate tipuri de branza se produc in Franta? Renumitul presedinte francez Charles de Gaulle a lansat intrebarea: “Cum poti conduce o tara cu peste 246 de soiuri de branza?”

Dar chiar si acesta se insela! Exista peste 365 de varietati de branzeturi frantuzesti. Imagineaza-ti ca mancand un nou tip in fiecare zi, ar dura peste un an sa le testezi pe toate! Bon appétit pour le fromage!

Mai mult
3 ale lunii - franta
SOUPE A L’OIGNON
19 - RON

Supa crema (350 g)

Renumita delicatesa pariziana, supa bogata de ceapa servita la fel ca pe malul Senei, cu felii

crocante de bagheta, cimbru si branza fina.

Ingrediente:ceapa, cimbru, supa de vita, emmental, bagheta

Mai mult
3 ale lunii - franta
CÔTELETTES DE PORC À L’OIGNON
34 - RON

Preparat din carne de porc ( 400 g)

J’adore. Asta veti spune dupa ce veti incerca acest cotlet fraged de porc.

Pregatiti-va sa mancati pana la ultima bucatica, pentru ca este un preparat savuros, bogat in sos caramelizat si servit alaturi de piureul fin de cartofi, cu note crocante de varza si ceapa verde.

Ingrediente:cotlet de porc,ceapa,brie,cimbru,usturoi,unt,cartofi,ceapa verde,varza 

Mai mult
4 ale lunii - FINLANDA
FINLANDA-Meniu
49 - RON

LOHIKEITTO – Ciorba ( 350 g)

KAALILAATIKKO – Preparat din carne de curcan ( 400 g)

Curiozitati culinare:

Finlanda inregistreaza cel mai mare consum de lapte pe cap de locuitor – aproximativ 1 litru de persoana pe zi. Si asta in ciuda faptului ca 17% dintre finlandezi sufera de intoleranta la lactoza!

Mai mult
4 ale lunii - FINLANDA
LOHIKEITTO
19 - RON

Supa ( 350 g)

Pofta de o ciorba finlandeza de somon? Bogata in nutrienti, sanatoasa, plina de savoare de

legume si ierburi verzi, cu iz dulce – acrisor de smantana cremoasa. Tot ce trebuie intr-un singur bol.

Ingrediente: somon, morcov, cartof, praz, unt,

smantana, marar

Mai mult
4 ale lunii - FINLANDA
KAALILAATIKKO
34 - RON

Preparat din carne de curcan ( 400 g)

Varza se regaseste in bucataria traditional finlandeza asa cum se regasesc pastele

in cea italiana si mamaliga la romani. Dupa o reteta cu vechime similara cu Finlanda in sine, o inghititura din aceasta varza cu curcan la cuptor starneste pasiune pentru siropul de artar incorporat impreuna cu alte ingrediente de-a dreptul surprinzatoare.

Ingrediente:piept de curcan,orez,ceapa,varza,unt,sirop de artar

Mai mult
5 ale lunii - CUBA
CUBA-Meniu
49 - RON

SOPA DE FRIJOLES NEGROS – Supa ( 400 g)

CERDO AL MOJO CUBANO – Preparat din carne de porc ( 350 g)

Curiozitati culinare:

Comercializarea carnii de vita si de homari este ilegala in Cuba.

Desi carnea de vita si homarii reprezinta o adevarata industrie in Cuba si sunt parti integrante ale bucatariei traditionale cubaneze, acestea sunt gatite extrem de rar in casele localnicilor deoarece aceste alimente sunt strict controlate si rationalizate de catre guvern.

Mai mult
5 ale lunii - CUBA
SOPA DE FRIJOLES NEGROS
21 - RON

Supa (400 g)

O cubaneza veritabila din legume, usor picanta si plina de consistenta.

Fasole neagra aromata la baza, chimion si pepperoncini pentru savoare si avocado copt in completare.

Ingrediente: fasole neagra, ceapa, morcov, telina appio, chimion, pepperoncini, usturoi, tortilla, avocado.

Mai mult
5 ale lunii - CUBA
CERDO AL MOJO CUBANO
34 - RON

Preparat din carne de porc ( 350 g)

File de porc pregatit indelung la cuptor, in sos Mojo. Iar daca esti curios ce inseamna asta,

potrivit dictionarului cubanez, Mojo este un farmec, o vraja. Exact ce ti se va intampla si tie cand vei gusta acest preparat delicios, ce-ti incanta definitiv papilele. Asadar te invitam la porc marinat in sos de portocale, lime, usturoi, oregano, chimen si ulei de masline, numai bine potrivit in farfurie alaturi de o portie de cartofi bine rumeniti in untura.

Ingrediente:file de porc,suc de citrice,ulei de masline,usturoi,oregano,cartofi

Mai mult
6 ale lunii - Croatia
CROATIA-Meniu
49 - RON

ZAGORSKA JUHA S VRGANJIMA – Supa ( 350 g)

PAŠTICADA – Preparat din carne de vita ( 400 g)

Curiozitati culinare:

Exista ciocolata cu orez si este o specialitate originara din Croatia. Nestle este unul dintre marii producatori ai acestui sortiment, dupa reteta traditional croata.

Mai mult
6 ale lunii - Croatia
ZAGORSKA JUHA S VRGANJIMA
19 - RON

Supa ( 350 g)

Reteta traditionala din zona Zagorje, leacul croatilor pentru mahmureala, nelipsita de la

orice festin cu prilej de sarbatoare. O supa hranitoare cu ciuperci din plin, untura, slaninuta, cartofi si usturoi, cu o aroma dulce acrisoara de smantana proaspata, ce te va cuceri de la prima lingura.

Ingrediente: ciuperci, ceapa, cartofi, telina, smantana, sos de rosii, slanina de porc

Mai mult
6 ale lunii - Croatia
PAŠTICADA
34 - RON

Preparat din carne de vita ( 400 g)

Dezmiarda-ti simturile cu o tocanita aparte de vita, in sos consistent de legume, vin si

prune uscate, gatita cu paste invartite si branza maturata pentru senzatii fascinante de pe masa bucatariei croate!

Ingrediente: carne de vita, bacon, paste gnochi, sos de rosii, prune uscate, albitura, parmezan

Mai mult
7 ale lunii - UNGARIA
UNGARIA – Meniu
49 - RON

GULYASLEVES – Ciorba ( 300 g)

PACALPÖRKÖLT – Preparat din burta de vita (350 g)

Curiozitati culinare:

Ungaria a datat oficial prima regiune viticola din lume.

Asa ca poti lasa paharul de Bordeaux deoparte. Regele Karoly a consemnat regiunea Tokaj din Ungaria, locul unde s-a produs vin inca din secolul al V-lea, cu 120 de ani in avans Frantei.

Mai mult
7 ale lunii - UNGARIA
GULYASLEVES
19 - RON

Ciorba ( 350 g)

Incursiune culinara in istoria Ungariei cu o ciorba groasa, ce dateaza de pe vremea

triburilor nomade Magyars. Atat de gustoasa incat reteta s-a pastrat si consacrat pana in zilele noastre. Cubulete din pulpa de vita, slaninuta afumata, chimen, boia si cartofi – sunt principalele ingrediente ale ciorbei gulas traditional ungureasca.

Ingrediente: pulpa de vita, ceapa, slanina, cartofi, morcov, ardei capia, patrunjel radacina, ardei iute, chimen

Mai mult
7 ale lunii - UNGARIA
PACALPÖRKÖLT
34 - RON

Preparat din burta de vita (350 g)

Preparat inedit, extrem de savuros, sub forma unei tocanite din burta de vita, inmiresmate cu

dafin,chimen, boia, pasta de ardei, vin rosu si usturoi. Promite sa aduca incantare simturilor, un zambet larg pe buze si amintiri ale sarbatorilor cu mancaruri tihnite, ca in copilarie.

Ingrediente: burta de vita, ceapa, rosii, ardei Kapia, usturoi, ardei iute, chimen

Mai mult
8 ale lunii - Marea Britanie
MAREA BRITANIE – Meniu
49 - RON

CAWL CENNIN – Supa (350 g)

LANCASHIRE HOTPOT – Preparat din carne de oaie (350 g)

Curiozitati culinare:

Exista un desert traditional englezesc ce poarta numele … Spotted Dick.
Numele nu ar avea insa o tenta sexuala, ci are legatura cu modul in care stafidele se intrevad prin aluat (“spotted” – pestrit), in timp ce dick deriva de la termenul britanic aluat (“dough”). Pentru ca preparatul se afla in meniul cantinei Parlamentului anglican, budinca a fost redenumita „Spotted Richard” pentru a evita glumele si intimidarea consumatorilor care doreau sa o comande.

Mai mult
8 ale lunii - Marea Britanie
CAWL CENNIN
19 - RON

Supa (350 g)

Reteta de traditie a supei de praz galeze este pregatita lent, la foc mic, si te va dezmierda

cu o textura cremoasa, vibranta si mai ales aromata. O portie plina de nutrienti si gust ales.

Ingrediente: praz, cartofi, morcovi, telina Apio, ceapa, ardei

Mai mult
8 ale lunii - Marea Britanie
LANCASHIRE HOTPOT
34 - RON

Preparat din carne de oaie (350g)

Vestitul preparat englez din carne frageda, suculenta de miel, acoperita cu straturi de

cartofi moi si zemosi in partea inferioara, crocanti la suprafata. O experienta must-have care te va conduce cu gandul la viitoare vacanta in UK.

Ingrediente: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, suc de rosii, sos Worcestershire

Mai mult
9 ale lunii - argentina
ARGENTINA – Meniu
49 - RON

CHILLED AVOCADO SOUP WITH TORTILLA CHIPS – Supa (350 g)

PROVOLETA CON CHIMICHURRI SALSA – Preparat pe baza de branza (300 g)

Curiozitati culinare:

Carnea de vita reprezinta principalul element al bucatariei argentiniene. Peste 51 de milioane de vite sunt crescute anual in Argentina, cu 7 milioane mai multe decat numarul de locuitori ai acestei tari.

Mai mult
9 ale lunii - argentina
CHILLED AVOCADO SOUP WITH TORTILLA CHIPS
19 - RON

Supa (350 g)

Savorile racoritoare ale supei pline de nutrienti din avocado te vor suprinde ideal completate

de chipsurile de tortilla. O compozitie bine condimentata cu tabasco, peperoncino si boia, iar apoi perfect echilibrata si texturata cu iaurt fin si cremos. Se serveste rece si cu multa pofta!

Ingrediente: avocado, ceapa verde, castravete, cepsoara, iaurt, tabasco

Mai mult
9 ale lunii - argentina
PROVOLETA CON CHIMICHURRI SALSA
34 - RON

Preparat pe baza de branza (300 g)

Senzatii culinare specific argentiniene pe o plita sfaraind de la branza gratinata.

Cu parfum intens de oregano, usturoi si peperoncini, Provoleta are la baza o bucata zdravana de branza Provolone rumenita pe margini si gata sa se scurga. Unsa cu chimichurri, versiunea Argentinei de salsa verde si servita cu felii de bagheta pentru o experienta copioasa.

Ingrediente: branza Provolone, oregano, patrunjel, usturoi, piper rosu, peperoncini, ulei de masline, bagheta

Mai mult
10 ale lunii - belgia
BELGIA – Meniu
49 - RON

WATERZOOI – Supa (350 g)

CARBONADE FLAMANDE – Preparat din carne de vita (350 g)

Curiozitati culinare:

Belgia produce peste 1100 de varietati de bere, cifra impresionanta considerand dimensiunile reduse alte acestei tari. In medie, belgienii consuma 84 de litri de bere pe an. Peparatul principal al acestui meniu este o tocanita de vita cu sos de bere belgiana!

Mai mult
10 ale lunii - belgia
WATERZOOI
19 - RON

Supa (350 g)

Ideal servita fierbinte, cu un cos de paine si unt alaturi pentru a sustine aromele-i delicioase,

Waterzooi este una dintre cele mai reconfortante supe si totodata preparatul de suflet al Belgiei.

Ingrediente: piept de pui, praz, morcov, telina Apio, smantana, unt

Mai mult
10 ale lunii - belgia
CARBONADE FLAMANDE
34 - RON

Preparat din carne de vita (350 g)

Tocanita traditionala belgiana de vita, dulce-acrisoara, gatita bine in bere belgiana.

Condimentata cu cimbru si mustar, se serveste cu paine si neaparat alaturi de un pahar de bere racoritoare.

Ingrediente: carne de vita, ceapa, mustar, cimbru, cartofi, lapte, unt, bere

Mai mult
11 ale lunii -germania
GERMANIA – Meniu
49 - RON

KARTOFFELSUPPE – Supa (350 g)

SAUERBRATEN – Preparat din carne de vita (350 g)

Curiozitati culinare:

Berea este considerata oficial un fel de mancare in Bavaria. Dupa irlandezi, germanii sunt cei care consuma cel mai multa bere per cap de persoana, Germania fiind astfel al doilea cel mai mare stat consumator de bere. Cel mai mare festival dedicat berii este Oktoberfestul organizat la Munchen, Bavaria, unde dimensiunea paharului de bere nu este de 500 ml, ci de 1 litru.

Mai mult
11 ale lunii -germania
KARTOFFELSUPPE
19 - RON

Supa (350 g)

O ciorba delicioasa din cartofi si carnat, dupa reteta germana, cu maghiran. Promite sa

imbie cu savori alese, din dulceata legumelor bine echilibrata de gustul carnatului specific nemtesc.

Ingrediente: carnat nemtesc, cartofi, ceapa, morcov, telina, praz, maghiran

Mai mult
11 ale lunii -germania
SAUERBRATEN
34 - RON

Preparat din carne de vita (350 g)

Preparatul emblema al Germaniei, carne de vita marinata indelung si gatita in sos acrisor

de legume. Plina de savoare, frageda si zemoasa, pentru a iti incanta simturile cu orice ocazie.
Ingrediente: carne de vita, morcov, ghimbir, ceapa, unt, ienupar

Mai mult
12 ale lunii - grecia
GRECIA – Meniu
49 - RON

FAKES – Supa (350 g)

BRIZOLA (LEMON ROASTED PORK CHOPS) – Preparat din carne de porc (450 g)

Curiozitati culinare:

Grecii consuma in medie 26 litri de ulei de masline pe an, de persoana. Un maslin produce 15-20 kilograme de masline in fiecare an. Considerand ca sunt necesari aproximativ 5 kilograme de masline pentru a obtine 1 litru de ulei, concluzia este ca un locuitor al Greciei consuma anual, in medie, fructele a 7 maslini!

Mai mult
12 ale lunii - grecia
FAKES
19 - RON

Supa (350 g)

Bun venit pe tarmul grecesc, cu o supa usoara si subtil parfumata de linte si legume,

asezonata cu paine toast stropita bine de tot cu divinul ulei de masline grecesc. O incantare proaspata a simturilor.

Ingrediente:linte, ceapa, telina Apio, morcov, usturoi, chimen, paine toast, ulei de masline

Mai mult
12 ale lunii - grecia
BRIZOLA
34 - RON

Preparat din carne de porc (450g)

Perfectele cotlete de porc preparate dupa reteta greceasca – aurii si crocante la exterior,

fragede si zemoase la interior. Secretul din spatele Brizola este marinada in care se scalda cotletele, pe baza de ulei de masline si bucati generoase de oregano grecesc. Servite cu cartofi bine rumeniti in sos.

Ingrediente:cotlet de porc, mustar, ulei de masline, oregano, cimbru, cartofi

Mai mult
13 ale lunii - romania
ROMANIA – Meniu
49 - RON

STORCEAG – Ciorba (350 g)

CRAP PE VARZA LA CUPTOR – Preparat din peste (400 g)

Curiozitati culinare

Se spune ca dupa ce ai mancat o portie de ciorba pescareasca veritabila din Delta Dunarii, nu ai voie sa bei apa cel putin o jumatate de ora, pentru ca altfel vei suferi de sete intreaga zi! Te increzi sau verifici?

Mai mult
13 ale lunii - romania
STORCEAG
19 - RON

Ciorba (350 g)

Storceagul de sturioni, asa cum este brevetata reteta de catre locuitorii cu origini

ucrainiene din Sfantu Gheorghe in anii ‘40. Ciorba groasa, dulce – acrisoara din mai multe tipuri de peste sturion, parfumata cu smantana si verdeata proaspata. Usoara, delicioasa, romaneasca, din delta noastra. Numele ii vine de la starceak – care inseamna sturioni de mici dimensiuni.

Ingrediente: sturioni, cartofi, ceapa, morcov, smantana, ou, verdeata

Mai mult
13 ale lunii - romania
CRAP PE VARZA LA CUPTOR
34 - RON

Preparat din peste (400g)

Toata savoarea crapului dulce, este perfect completata de varza dulce la cuptor!

Nimic mai romanesc, perfect aromatizat ca in Delta! Pentru ca nu iti vei dori sa fii altundeva.

Ingrediente: crap, varza, rosii, ardei gras, ardei iute, bors, ulei

Mai mult
14 ale lunii - puerto rico
PUERTO RICO – Meniu
49 - RON

ASOPAO DE GRANULES – Supa (350 g)

GANDINGA – Preparat din organe de porc (350 g)

Curiozitati culinare:

Pina Colada s-a nascut in Puerto Rico. Extraordinarul cocktail pe baza de rom, nuca de cocos si ananas este bautura emblematica pentru Puerto Rico si poate fi gasita la orice pas pe insula.

Mai mult
14 ale lunii - puerto rico
ASOPAO DE GRANULES
19 - RON

Supa (350 g)

Supa de legume dupa reteta puertoricana. Bogata, parfumata si aromata, intr-o

combinatie surprinzatoare de mazare cu dovleac, presarata cu mult usturoi si ulei de masline. Delicios!

Ingrediente: mazare, dovleac, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline

Mai mult
14 ale lunii - puerto rico
GANDINGA
34 - RON

Preparat din organe de porc (350g)

Specialitate puertoricana ce te va impresiona prin savoare si consistenta, tocanita de

organe de porc – inima, ficat si rinichi – preparata cu apio, masline verzi, cartofi si usturoi. Dezmierdare pentru simturi intr-un preparat greu de identificat in orice alta bucatarie traditionala.

Ingrediente: inima, ficat, rinichi de porc, telina apio, masline verzi, capere, cartofi, usturoi

Mai mult
15 ale lunii - polonia
POLONIA – Meniu
49 - RON

ZUREK – Ciorba (350 g)

RYBA SMAZONA & PLACKI ZIEMNIACZANE – Preparat din peste (350 g)

Curiozitati culinare:

Bucataria poloneza este recunoscuta drept una dintre cele mai delicioase la nivel mondial. Nu include preparate de regim, devasteaza orice dieta, insa pune pe masa preparate extraordinare. Nu exista portii mici, iar consistenta preparatelor poloneze e menita sa hraneasca locuitorii acestei tari in iernile lungi si grele.

Mai mult
15 ale lunii - polonia
ZUREK
19 - RON

Ciorba (350 g)

Nu poti pune piciorul in Polonia fara sa gusti zurek, ciorba traditionala de carnat!

Plina de aroma, consistenta si acrisoara, aduce un gust pe care nu vei dori sa il uiti prea curand!

Ingrediente: Carnat polonez, morcov, telina, ceapa, usturoi, bors, ou

Mai mult
15 ale lunii - polonia
RYBA SMAZONA & PLACKI ZIEMNIACZANE
34 - RON

Preparat din peste (350 g)

Peste savuros rumenit pe gratar, alaturat delicioaselor clatite poloneze de cartofi.

O abordare complet diferita a pestelui, ce iti va lasa gura apa si simturile dezmierdate.

Ingrediente: peste, cartofi, ou, faina, smantana, condimente

Mai mult
16 ale lunii - portugalia
PORTUGALIA – Meniu
49 - RON

ACORDA ALENTEJANA – Supa (350 g)

CACOILA – Preparat din carne de porc (400 g)

Curiozitati culinare:

In Portugalia exista carnati de porc fara carne de porc.
Ce inseamna asta? Se numesc Alheira si au fost inventati de catre comunitatea evreiasca portugheza in secolul al XVI-lea pentru a evita persecutia Inchizitiei. Conform tradieiei evreiesti, acestia nu putea consuma carne de porc. Insa ar fi iesit in evidenta daca nu ar fi etalat la vedere carnatii la casele lor, asa cum faceau traditional portughezii. Asa incat carnatii, care apoi au si devenit uzuali in bucataria Portugaliei, aratau la exterior ca un carnat de porc, insa contineau in realitate pui si paine,

Mai mult
16 ale lunii - portugalia
ACORDA ALENTEJANA
19 - RON

Supa (350 g)

O supa unica in lume, pe baza de usturoi si ou, imbogatita cu coriandru din plin.

Gust autentic portughez.

Ingrediente: coriandru, ou, usturoi, ulei masline, bagheta

Mai mult
16 ale lunii - portugalia
CACOILA
34 - RON

Preparat din carne de porc (400g)

Sendvis cu fleica de porc pregatita indelung la foc mic, in sos condimentat, maruntita bine si

 aruncata intre doua felii proaspete de bagheta. Bun venit in Portugalia!

Ingrediente: fleica de porc, rosii pasate, vin, peperoncini, dafin, bagheta

Mai mult
17 ale lunii - suedia
SUEDIA – Meniu
49 - RON

ARTSOPPA – Supa (350 g)

KOTTBULLAR- Preparat din carne de vita (400 g)

Curiozitati culinare:

Multi suedezi au crescut mancand ciorba de mazare Artsoppa in fiecare zi de joi. Aceasta traditie a fost sustinuta de Armata Suedeza inca din Al Doilea Razboi Mondial.

Mai mult
17 ale lunii - suedia
ARTSOPPA
19 - RON

Supa (350 g)

O ciorba surprinzatoare, combinatie pur suedeza de legume si verdeturi cu sunca

 ademenitoare. Traditie indelung pastrata in bucataria nordica.

Ingrediente: mazare, sunca, telina apio ,ceapa, cimbru, oregano

Mai mult
17 ale lunii - suedia
KOTTBULLAR
34 - RON

Preparat din carne de vita (400g)

Poftiti la chiftelute! Insa nu unele oarecare, ci bine echilibrate in arome picante, dulci si

 totodata acrisoare, dupa reteta Suediei,

Ingrediente: carne tocata de vita, lapte, faina, pesmet, unt, lamaie, ardei iute, ceapa, merisoare

Mai mult
18 ale lunii - Spania
SPANIA – Meniu
49 - RON

GAZPACHO – Supa crema (350 g)

CROQUETAS ESPAÑOLAS DE BACALAO – Produs din peste (220 g)

Curiozitati culinare:

Tapas nu reprezinta doar un aperitiv culinar, ci cuvantul se refera si la modul de a consuma mancarea. Arta tapasurilor spaniole presupune iesirea la un restaurant – cu cat mai aglomerat, cu atat mai bine – cu un grup mare de prieteni. Acolo spaniolii comanda mai multe platouri, pentru a le imparti la masa. Tapasurile noastre spaniole respecta reteta dar va invita sa le serviti intr-o atmosfera relaxata, pe marginea lacului sau livrate direct la usa voastra.

Mai mult
18 ale lunii - spania
GAZPACHO
19 - RON

Supa crema (350 g)

O supa rece, de vara, cu gust divin de cruditati usor condimentate. Servita cu bagheta un

pic rumenita, pentru a te hrani si improspata in stilul spaniol, specific Andaluziei.

Ingrediente: rosii, ceapa, castraveti, ardei, usturoi, ulei de masline, condimente, bagheta

Mai mult
18 ale lunii - spania
CROQUETAS ESPAÑOLAS DE BACALAO
34 - RON

Produs din peste (220g)

Crochetele spaniole de cod. Proaspete, rumenite, fragede si aburinde.

Desprinse din plimbarile pe strazile Barcelonei.

Ingrediente: file de cod, usturoi, ou, ceapa, pesmet, lapte, faina, condimente

Mai mult
19 ale lunii - maroc
MAROC – Meniu
49 - RON

HARIRA – Ciorba (350 g)

CHICKPEA TAGINE – Produs din legume (300 g)

Curiozitati culinare:

Bucataria marocana este considerata una dintre cele mai importante din lume datorita diversitatii sale de influente. Berberii au adus introdus stilul de gatit in tagine, cuscusul si nautul. Arabii au

contribuit cu condimente, nuci si fructe uscate. Iar maurii au adus cu ei maslinele, uleiul de masline si citricele. Pentru a pune impreuna bazele unor retete ireprosabile.

Mai mult
19 ale lunii - maroc
HARIRA
19 - RON

Ciorba (350 g)

Pregatiti-va de un ospat culinar. Ciorba de miel in stilul specific marocan.

Nu puteau lipsi din ea lintea, orezul si nautul in sos de rosii.

Ingrediente: carne de miel, linte, sos de rosii, ceapa, telina apio, orez, unt, naut, condimente

Mai mult
19 ale lunii - maroc
CHICKPEA TAGINE
34 - RON

Produs din legume (300g)

Mancare de legume bogate, hranitoare, indulcite cu caise uscate si aromatizate

cu iaurt si menta racoritoare. Gatite lent, specific tagine. O reteta care te va cuceri de la prima inghititura.

Ingrediente: bostan, zuchini, ardei gras, ceapa, naut, caise uscate, ulei de masline, iaurt, miere, menta, condimente

Mai mult
20 ale lunii - Olanda
OLANDA – Meniu
49 - RON

MOSTERDSOEP – Supa crema (350 g)

HACHEE – Produs din carne de vita (350 g)

Curiozitati culinare:

Morcovii de culoare portocalie se trag din Olanda. In secolul al XVII-lea, fermierii olandezi au cultivat pentru prima data morcovii portocalii ca un tribut adus casei Orange – care a condus lupta pentru independenta Olandei. Iar culoarea portocalie a acestora s-a impamantenit si preluat. Culturile anterioare, de morcov galben, alb și violet s-au rarit din acel moment.

Mai mult
20 ale lunii - Olanda
MOSTERDSOEP
19 - RON

Supa crema (350 g)

O experienta care nu trebuie ratata! Olanda ne aduce in meniu supa de praz si cartofi

imbogatita cu mustar, unt si smantana. Consistenta cremoasa, savori contrastante insa atat de bine combinate!

Ingrediente: cartofi, praz, mustar, smantana, unt

Mai mult
20 ale lunii - Olanda
HACHEE
34 - RON

Produs din carne de vita (350g)

Tocanita traditionala, a carei reteta nu lipseste din nicio bucatarie olandeza.

Pe baza de carne de vita si ceapa, preparatul se aromatizeaza cu foi de dafin, cuisoare, ienupar si otet de vin si se serveste alaturi de o portie de piure de cartofi cu kale.
Ingrediente: carne de vita, ceapa, unt, foi de dafin, cuisoare, ienupar, otet de vin

Mai mult