Proiectul Vacanta Culinara a demarat din apetit pentru calatorie, traditii si gust, intr-un moment in care nenumarate restrictii ne tin prea departe de pasiunile noastre.
O idee indelung studiata cu fiecare reteta culeasa din bucatariile traditionale vizitate in vacante. Adaugata in caietul de notite, cu retete testate si retestate in bucataria proprie.
Si poate ca am mai fi amanat, insa dorul de liberatate, de calatorie, de a descoperi noi culturi si savori ne-a determinat sa punem ideea in practica fara alta intarziere.
Poate ca si tu ai anulat sau amanat pe termen nedeterminat urmatoarea vacanta. Intr-o tara cu plaje fine, cu mare calda. La oceanul sarat, intr-o zona noua de explorat, o civilizatie altfel de experimentat sau poate o tara cu munti salbatici si racorosi. Esti unul dintre noi, cei care stam acasa sau lucram izolat in perioada aceasta.

Iti impartasim sentimentul si acesta este motivul pentru care am decis sa aducem gustul vacantei acasa sau de ce nu, la birou.
O experienta culinara pe care te invitam sa o apreciezi cu toate simturile. Miros de ierburi mediteraneene, gusturi de citrice coapte, atingeri de texturi fragede. Sfarait de legume proaspete, contopiri de culori aromate.
Parcurgem prietenoasa Italie, vizitam salbatica Finlanda, traversam tarmurile Portugaliei, savuram arome fine din Franta, aruncam o privire in Japonia sau incercam savoarea Poloniei. Toate in farfuria ta aburinda.
In fiecare zi dezvaluim o noua traditie, arome inedite si amestecuri menite sa se topeasca in gura calatorului.Pentru ca fiecare zi aduce in meniul Vacantei Culinare noi preparate desprinse din bucataria unei noi destinatii aparte, gatite dupa retete studiate cu minutiozitate.
Si pentru ca de unele preparate ne-am indragostit iremediabil, meniul include de asemenea o selectie permanenta a deliciilor specifice tarilor vizitate, care ne-au fascinat prin continut si savoare.
Gustam astfel impreuna din aromele a peste 40 de tari si ne bucuram ca simturile ne conduc intr-o clipa in locurile preferate sau inca doar visate!
Asa ca stai acasa, protejeaza-te la birou dar fa-ti pofta si insoteste-ne zilnic intr-o noua destinatie!
De acum poti comanda online mancare internationala traditonala, cu livrare rapida la domiciliu sau la birou, in zona de nord a orasului Bucuresti si judetului Ilfov. Sau poti servi o masa delicioasa relaxandu-te pe malul lacului Mogoosoaia, in gradina noastra cu terasa situata la numai un kilometru de Bucuresti si viziavi de Palat!
Mancare gatita cu pasiune pentru arta culinara, dar si pentru calatorie. Pe care o vei regasi doar in restaurantele de top ale celor mai mari destinatii de vacanta sau in bucatariile traditionale ale lumii. Si mai ales – in fiecare zi un meniu nou, o destinatie noua, livrate la usa ta. Toate de la Vacanta Culinara, restaurant in Mogosoaia, pe malul lacului.
Salve Halo Bonghjornu Zdravo Hoy Merhaba Dia-dhuit Ola vacantaculinara.ro !
Recomandari din culise
SPAS – supa armeneasca pe baza de iaurt, orz si menta a fost cel mai contestat preparat referitor la integrarea in meniu. Testarea preparatului a generat insa surprize de proportii: racoritoare, usoara si condimentata, SPAS a disparut instant si mai ales integral din bolurile comisiei de testare 😉
GULYASLEVES – capodopera a bucatariei unguresti, ciorba de gulas a fost atat de apetisanta la sesiunea de testare incat a fost devorata inainte sa fie fotografiata :)) Drept urmare preparatului i-a lipsit poza de descriere pe site pentru o scurta perioada
ARANCINI FRUTTI DI MARE – nepretuita a fost reactia fotografului nostru cand a vazut la sesiunea foto acest preparat. In vacantele sale in Italia fusese cucerit de acest produs si nu identificase variante locale pana la Vacanta Culinara. Va imaginati cine a fost primul care le-a testat gustul
FRIGANELE SI COCOLOSUL CU BRANZA – doua preparate pur ardelenesti a carei reteta a fost transmisa din generatie in generatie in familia mea. Delicii absolute din vacantele copilariei autoarei de proiect Vacanta Culinara.
TROFIE AL PESTO E GAMBERI – preparatul care a incantat in unanimitate comisia de testare de peste 20 de persoane. Gusturi atat de diferite si totusi aceeasi incantare.
MOQUECA DE CAMAROES – reteta a caror proportii de ingrediente au fost cel mai greu identificabile pentru a atinge savoarea perfecta, braziliana. Au fost necesare 12 testari consecutive pentru a stabili cantitatile si mixul exacte ale retetei ideale.