ITALIA
Deliciu pur din zona mediteraneeana a Italiei, cu specific sicilian. Mix de creveti si scoici
invelite cu grija in orez si parmezan si complimentate cu legume si ierburi pur italiene. O explozie de aroma desavarsita de fructe de mare din Mediterana cea calda.
Ingrediente: orez, unt, ceapa, mix de fructe de mare, parmezan, ulei de masline
Gustare (180 g)
ITALIA
Nicio vizita in Italia fara un aperitiv din fructe de mare. Definitivat cu elemente specific
italiene precum parmezan, pesmet panko sau pomodori secchi, pentru un preparat de savurat in relaxare.
Ingrediente: creveti, sepie, calamar, midii, caracatita baby, langustina, pesmet panko, parmezan, rosii uscate in ulei, usturoi, lamaie, patrunjel.
Preparat din fructe de mare (450 g)
POLONIA
Polonia, una dintre cele mai gurmande zone ale lumii! Ne incanta de aceasta data cu salata
sa renumita cu paine prajita, bacon, verdeata si ierburi din plin, care lasa gura apa pana la ultima inghititura.
Ingrediente: rosii, bacon, salata Iceberg, sos pesto, oregano, ulei de masline, paine prajita
Salata aperitiv ( 180 g)
GRECIA
Daca nu ati incercat Spanakopita pana acum, veti avea parte de un festin neasteptat! Delicioasa placinta greceasca,
savuroasa, formata din straturi perfect crocante de aluat si umpluta cu spanac si ce altceva decat branza greceasca feta.
Ingrediente: foietaj, branza feta, spanac, ulei de masline, ou, ceapa, patrunjel
Gustare (180 g)
.
FRANTA
Celebra salata provensala, intr-o specialitate ce atinge perfectiunea gustului, garnisita cu mustar Dijon
pentru a da o nota aromata tonului si fileului de ansoa superb asezonate unui mix darnic de legume si ou.
Ingrediente: cartofi, fasole verde, salata verde, file de ansoa, capere, masline, ton in ulei, ou, ulei de masline, mustar dijon
Salata aperitiv (250 g)
CROATIA
Placinta sarata cu branza dupa o reteta ce dateaza de secole in zona de nord a Croatiei.Preparatul care a devenit mostenire
culturala croata, inclus in patimoniul national de la Zagreb, te va surprinde cu o textura extrem de cremoasa.
Ingrediente: aluat de placinta, branza, ou, smantana
Gustare (180 g)
RUSIA
Galustele rusesti umplute cu carne de porc si curcan, servite cu o portie
zdravana de smantana te vor conduce intr-o experienta culinara delicioasa fara echivoc. Khoroshiy appetit!
Ingrediente: carne de porc, piept curcan, faina, ou, smantana, sumac, ierburi aromatice
Gustare (350 g)
GRECIA
Crochetele de branza atat de apreciate ca aperitiv pe mesele grecesti.
Provocarea e sa te poti opri din a le devora!
Ingrediente: mozzarella, ardei jalopeno, ou, pesmet, sos chili
Gustare (180 g)
SPANIA
Bruschete rumenite, 5 la numar, crocante, cu combinatii surprinzatoare de legume,
branzeturi si jambon, asa cum se consuma cu pofta in Peninsula Iberica.
Ingrediente: bagheta, rosii, pasta de masline, crema de branza, ansoa, branza de capra, prosciutto, somon fume, usturoi, cepsoara, peperoncino, busuioc
Gustare (220 g)
SUA
Extrem de popularele rondele de ceapa de pe continentul american.
Calde, crocante si aurii, perfect potrivite pentru a da o nota inmiresmata si rumena oricarei mese.
Ingrediente: ceapa, ou, pesmet Panko
Garnitura ( 200 g)
ROMANIA
Dezmierdare si alint intr-o gustare de paine trecuta prin lapte proaspat si ou.
Culoare aurie dintr-o reteta ardeleneasca cu iz de copilarie.
Ingrediente: paine, lapte, ou
Garnitura (180 g)
Gustare (300 g)
O salata cu asocieri contrastante, delicate si proaspete. Specialitate de branza de capra
rumenita la cuptor, cu un interior extrem de cremos si prosciutto veritabil, in combinatie cu salata rucola frageda, piersici parfumate si migdale crude. Stropite cu un sos delicat de ulei de masline, sirop de artar si lamaie. Delicatesa de vara italiana.
Ingrediente: branza capra, prosciutto, salata rucola, piersici, migdale crude, ulei de masline, sirop de artar, lamaie.
POLONIA
Clatite savuroase, grasute si bine umplute cu urda, apoi gratinate cu oregano in cuptor
pentru un efect specific polonez.
Ingrediente: urda, branza mozzarella, oregano, faina, bere, ou, ulei de masline, smantana, piper verde, condimente.
Gustare (200 g)
ITALIA
Un aperitiv ce iti va starni simturile, cu ingrediente din peninsula Italica.
Parmezan acompaniat de legumele perfect asortate unei retete revigorante si totodata hranitoare. Nu puteau lipsi asadar maslinele marinate si rosiile secchi din insorita Italie.
Ingrediente: parmezan, masline, oregano, salata rucola, radicchio, rosii secchi, ulei de masline
Gustare (250 g)